Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رئیسی معاون بهداشت و درمان در مراسم روز جهانی مالاریا كه صبح امروز در ساختمان وزارت بهداشت و درمان برگزار شد، در خصوص دستاوردهایی كه ایران در ارتباط با بحث مالاریا بدست آورده است، اظهار كرد: سازمان جهانی بهداشت امیدوار است كشورهایی مانند ایران و عربستان تا سال ٢٠٢٠ موفق به حذف مالاریا شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاكید بر اینكه در درمان بیماری مالاریا بحث جمعیت اهمیت دارد، گفت: زمانی كه بحث جمعیت مطرح می‌شود اشاره به جمعیتی بیش از ٨٠ ملیون نفر دارد، این وسعت جغرافیایی، تنوع اقلیمی و آب و هوایی و از طرفی گستردگی جمعیتی كه وجود دارد، كار را سخت تر كرده است.

رئیسی با اشاره به اینكه كشورهای بسیاری موفق به حذف مالاریا شده‌اند، گفت: در سال ٢٠٠٠، ده كشور فارغ از مالاریا بودند و در سال ٢٠١٦ چهارده كشورموفق به حذف مالاریا شدند؛ دو كشور ایران و عربستان هم در حال حذف مالاریا هستند، در بین این دو كشور، عربستان نسبت به سال قبل افزایش مالاریا داشته است و تنها كشوری كه در در دنیا نسبت به سال قبل كاهش قابل توجه این بیماری را داشته، ایران است.

وی ادامه داد: قسمتهای مرزی ایران به دلیل همسایگی با پاکستان و افغانستان بیشترین شیوع بیماری مالاریا در سال ٢٠١٦را داشته است؛ البته موضوع مهم در این عرصه تشخیص آزمایشگاهی است كه در پاكستان ٢٠درصد‏ موارد را شامل می شود ولی در ایران همواره ١٠٠ درصد بوده است.

ایران بیشترین کاهش مالاریا در جهان داشته است

رئیسی اظهار كرد: ایران تنها كشوری است كه موفق به کاهش ٤٠ درصدی‏ مالاریا شده است؛ برخی از كشورها كه گواهی نامه حذف مالاریا را از سازمان بهداشت جهانی  دریافت کرده‌اند، ممكن است مجددا شاهد ورود مالاریا به كشورباشند، مانند كشور امارات كه در سال ٢٠٠٧ موفق به اخذ گواهینامه حذف مالاریا شد، اما در سال ٢٠١٦ ،  مالاریا به این كشور ورود پیدا کرد.

رئیسی با بیان اینكه شیوع مالاریا در ایران روند نزولی داشته است، گفت: در سال ٩٦، طبق آمار ٨٩١ مورد مالاریا گزارش شده است كه فقط ٦٨ مورد آن بومی بود كه در این بین ٤ مورد مالاریای فالسیپاروم بومی كشف شد و درمان كامل آن صورت گرفت.

معاون بهداشت در خصوص چالش‌های جدی در بیماری مالاریا، گفت: ترددهای مرزی کنترل نشده در مرزهای طولانی جنوب شرق، کاهش و در برخی موارد توقف کامل اختصاص منابع مالی به برنامه حذف مالاریا از جمله چالش‌های جدی پیش روی برنامه حذف مالاریا هستند.

وی درباره وضعیت مالاریا در ایران، عنوان كرد: مسئولان سیاسی باید از برنامه كنترل مالاریا در كشور حمایت كنند؛ كاركنان شاغل در سطوح مختلف نظام بهداشتی دانشگاه های علوم پزشكی جنوب شرق باید عملكرد صحیحی داشته باشند.

برای حذف مالاریا مجبور به سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان و هرمزگان شدیم

وی یادآور شد: ما مجبور شدیم در سیستان و بلوچستان و هرمزگان در بخش درمان، سرمایه گذاری كنیم؛ اما می توان انتظار داشت در آینده ایی نه چندان دور بیماری مالاریا كاملا حذف شود.

مالاریا افراد محروم و فقیر را هدف قرار داده است 

 

در ادامه مراسم «محمدمهدی گویا» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر پیام « سیدحسن هاشمی»به مناسبت روز جهانی مالاریا را خواند، متن این پیام به شرح زیر است؛ تلاش‌های بی شائبه مردان و زنان طی ٦ دهه گذشته را گرامی می داریم؛ مالاریا به عنوان یک بیماری واگیردار شایع شده است و بوعلی سینا نشانه های بیماری را در همان زمان های قدیم بیان كرده بود.

گویا با اشاره به اینكه در گذشته اولین علت مرگ افراد بیماری مالاریا بوده است، خاطر نشان كرد: طبق آماردر گذشته ٨٧ درصد افراد مالاریا داشتند اما امروزه با تلاش های بسیار این بیماری كاهش داشته است و مردم نگرانی از این بابت ندارند؛ تعداد مرگ و میر در اثر مالاریا از ٢٠٠ هزار نفر به صفر رسیده است و این کاهش نشان از تلاش‌های ثمربخش در این حوزه دارد.

 

وی با بیان اینكه مالاریا بیشتر افراد محروم و فقیر را هدف قرار می دهد، گفت: تلاش بی وقفه موجب می شود فقر و مالاریا حذف شوند؛ حركت به سمت حذف مالاریا فقط شكست بیماری نیست بلكه نشان می‌دهد مدیریت فعال می تواند نتایج شگفت آوری داشته باشد.

گویا با اشاره به اینكه بسیاری از نوع آوری ها در برنامه ریزی برای اولین بار در ایران متبلور شده است، افزود : قطعا دلایل موفقیت ما باید برای نسل‌های آینده باید به نگارش درآورده شود؛ مالاریا در كشورهایی از منطقه حذف شده است اما اینكه ایران در بین این كشورها موفق به حذف مالاریا شود یک استثناء است، قدم های آخر برای حذف بیماری مالاریا را باید با قوت بیشتر برداریم،زیرا این قدم سخت تر از گام های قبلی است. 

وی اظهار كرد: خواهشمندم همان طور كه تاكنون موفق به حذف این بیماری بودیم باز هم به تلاشمان ادامه دهیم تا این بیماری ریشه كن شود؛ تلاش برای پایداری، ضرورتی اجتناب ناپذیر است،  برای غلبه بر مالاریا آماده باشید.

گویا یاد آور شد: با توجه به تبادلات جمعیتی وسیعی كه در دنیا داریم، كشورها به تنهایی نمی توانند به صورت طولانی مدت این بیماری را حذف كنند مگر اینكه با هم متهد شوند و تلاش مستمری در این راستا داشته باشند.


انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۴۰۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا

ایسنا/سیستان و بلوچستان سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: بارندگی‌ها و آب حاصل از باران شرایط را برای زیست پشه‌های آنوفل و بیماری مالاریا در بلوچستان فراهم کرده بنابراین سیل زدگان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند.

ایرج ضاربان امروز در بازدید از مناطق سیل زده چابهار اظهار کرد: مبارزه با پشه ناقل بیماری مالاریا بسیار مهم است چون مالاریا بصورت بومی سال‌ها در منطقه بلوچستان وجود داشته است.

وی افزود: پشه مالاریا در آب تخم ریزی می‌کند و تبدیل به لارو و در نهایت پشه بالغ می‌شود از این رو ماموران مراقب مالاریا و لاروکش در منطقه حضور دارند و سمپاشی‌ها برای مقابله با تکثیر پشه‌های آنوفل بالغ انجام می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: از آنجایی که چابهار و دشتیاری با کشور پاکستان هم مرز هستند، بیمارانی که از پاکستان می‌آیند اگر در معرض گزش این پشه‌ها قرار بگیرند آلوده می‌شوند و می‌توانند بیماری مالاریا را از طریق گزش به انسان سالم منتقل کنند در واقع پشه باعث انتقال بیماری مالاریا می‌شود.

وی اظهار کرد: تیم‌های متعددی در دانشکده علوم پزشکی چابهار داریم و همکاران ما برای کاهش شیوع بیماری مالاریا پای کار هستند.

ضاربان افزود: باید اقداماتی در جهت جلوگیری از افزایش پشه‌ها انجام شود و دانشکده علوم پزشکی چابهار در این راستا اقدامات جدی در دستور کار دارد.

وی افزود: افراد می‌توانند با استفاده از توری، پشه بند، وسایل سرمایشی و استفاده از مواد دورکننده پشه بر روی پوست از گزش پشه جلوگیری کنند.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: پشه مالاریا در مناطق گرم و مرطوب و هوای معتدل وجود دارد و تکثیر پشه‌ها در زمان بارندگی و در آب راکد باقی مانده سرعت تکثیر بالاتری دارند که این موضوع سبب نگرانی برای مناطق سیل زده و ساکنین چادرهای اسکان موقت شده است.

وی بیان کرد: زمانی که پشه زیاد باشد سرعت شیوع بیماری‌ها بویژه بیماری مالاریا افزایش می‌یابد و باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

ضاربان خاطرنشان کرد: بیماری مالاریا هیچ واکسنی ندارد و افراد نباید در معرض گزش پشه قرار بگیرند و زمانی که بیمارانی وارد کشور می‌شوند می‌توانند به راحتی و از طریق گزش پشه بیماری مالاریا را منتقل کنند.

وی افزود: زمانی که گزش صورت می‌گیرد انگل تک یاخته از طریق خون وارد پشه می‌شود و اگر انسانی سالمی در معرض گزش پشه آلوده قرار بگیرد بیمار می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار عنوان کرد: سیل زدگانی که در چادرهای اسکان موقت هستند مورد آموزش تیم‌های آموزشِ بهداشت دانشکده علوم پزشکی قرار می‌گیرند. همچنین درخواست کردیم تعدادی پشه بند و توری برایمان ارسال شود تا در مناطق آلوده و مناطق روستایی توزیع و از خطرات احتمالی بیماری مالاریا جلوگیری‌ کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رضا شیخی درگذشت